VERHUISPROJECT VORM


Sinds december’19 ben ik gestart bij de Facilitair Managers. Direct mocht ik kennismaken met mijn nieuwe opdrachtgever, VORM Holding B.V. VORM is een ontwikkelaar en bouwer gevestigd in Papendrecht. Aanstaande bouw-vakantie verhuizen zij met circa 200 medewerkers naar een prachtig pand in Rotterdam aan de Schiehaven, waar ik samen met Eelke de Brouwer aan het project mee mag werken. En toen kreeg iedereen te maken met de Corona crisis; meetings via Teams, meer mailverkeer en toch verbonden blijven met collega’s is een opgave. De verhuizing gaat natuurlijk door, dus we doen ons uiterste best om zo goed mogelijk met elkaar op afstand te communiceren. Het is goed te zien hoe het project toch doorloopt met deze andere manier van werken.

Mijn rol tijdens dit project is erg veelzijdig. Je kunt het benoemen als ”verhuiscoördinator”, ”facilitair medewerker” of ”project assistent”. Mijn takenpakket is zo divers dat niet één benaming duidelijk laat zien wat de werkzaamheden zijn tijdens het verhuis- facilitair project.

Verhuizen wordt vaak onderschat. Er komt meer bij kijken dan men denkt. Hier is een strakke verhuisplanning voor benodigd, instructies voor medewerkers, kantoorinventarisaties maar ook de indelingen van de kantoren. Daarnaast is het kiezen van een juiste leverancier ook een taak op zich. Bovendien is de verhuizing vaak een grote verandering voor het personeel. Een kantoor waar men al jaren werkt, wordt ingeruild voor een andere hele mooie plek in Rotterdam. Hierin is het cruciaal dat medewerkers tijdens het gehele proces goed worden geïnformeerd over de nieuwe werkplek, faciliteiten en kantooromgeving.

Het uitdagende aan het project is dat VORM het afgelopen jaar sterk is gegroeid,  waardoor er nog weinig kennis is op facilitair gebied en tevens willen we alle facilitaire projecten zo duurzaam mogelijk realiseren. Hierdoor is advies tijdens het verhuisproject erg waardevol en kunnen we vanuit DFM een mooie bijdrage leveren.

Het vertalen en verbinden tussen vraag vanuit medewerkers en aanbod van de nieuwe werkplek in verhuisprojecten staan centraal. Het resultaat wat je uiteindelijk wilt behalen: tevreden medewerkers op de werkplek op een zo effectieve en efficiënte manier. Geweldig om samen met VORM te werken en ik zie nog uit naar de komende maanden aan voorbereidingen en realisatie van de verhuizing.

Celine Kruk

Facilitair coördinator 

De Facilitair Managers